Filosofi for barn

Hva er filosofi? – Salaby Skole

Ordet «filosofi» betyr «kjærlighet til visdom». … Eksempler på filosofiske spørsmål kan være: «Hva er meningen med livet?», «Hvem er jeg?

Filosofiske samtaler – Skoletorget

Skoletorget/Filosofiske samtaler

I en filosofisk samtale forholder vi oss aktivt til andres tanker samtidig som vi venner oss til å begrunne våre egne ideer og forestillinger.

Filosofi for de minste – Aftenposten

Filosofi for de minste

12. des. 2007 — Filosofi for barn. Filosofi betyr kjærlighet til visdom. Den filosofiske samtalen foregår ofte slik: Barna plasseres slik at de har øye-kontakt.

Fem barn sitter i ring, lytter, venter på tur, forteller og argumenterer. Filosofi skal inn i barnehagen.

Forlagsserie: Filosofi for barn – Deichman

Filosofi for barn – Deichman.no

Forlagsserie: Filosofi for barn. Utgivelser i serien. Illustrert utgaveVi liker. Sokrates og pappa tar seg tid. Legg til i liste.

Informasjon om serie

Hvordan lede en samtale – Filosofi i skolen

Iscenesett den filosofiske og dialogiske holdningen. Skap kontakt. I en filosofisk samtale undersøker klassen eller gruppa et spørsmål eller tema sammen.

Barne- og ungdomsfilosofene – Filosofi med barn

Vi var de første i Norge til å arrangere filosofiske fritidsaktiviteter for barn og ungdom, f.eks. filosofiklubb og filosofileir. Ofte besøkte sider. Filosofisk …

Norsk senter for filosofi med barn og ungdom.

Å tenke filosofisk med barn – Utdanningsnytt

Å tenke filosofisk med barn

1. jun. 2006 — Å tenke filosofisk med barn. Filosofi må ikke nødvendigvis være svært abstrakt. Derfor passer det godt som fag på barnetrinnet, …

Filosofi må ikke nødvendigvis være svært abstrakt. Derfor passer det godt som fag på barnetrinnet, mener kronikkforfatteren.

Emnet Barn og ungdom – filosofi – Bokklubben

Barn og ungdom: filosofi » Bokklubben

Her finner du alle Bokklubbens bøker innen emnet barn og ungdom: filosofi.

Filosofi med barn og ungdom – Wikipedia

Filosofi med barn og ungdom – Wikipedia

Filosofi med barn og ungdom – på norsk ofte forkortet FmB – refererer til en form for filosofisk samtale eller en dialog som mange norske barnehager, …

Film: Filosofi – Udir

Film: Filosofi

17. aug. 2021 — Rammeplanen for barnehage sier at barna skal utforske og undre seg over eksistensielle, etiske og filosofiske spørsmål. Dette er noe barn …

Rammeplanen for barnehage sier at barna skal utforske og undre seg over eksistensielle, etiske og filosofiske spørsmål. Dette er noe barn gjør spontant, men de kan få hjelp av hverandre og voksne til å utdype og utvikle undring, erfaringer og tanker gjennom samtale. 

Keywords: filosofi for barn