Jul i gamle dager for barn

Jul i gamle dager

I gamle dager var det nesten ingen som pyntet huset til jul før selveste julaften. Nå var dagen her. Far hadde vært på loftet og funnet frem esker og kasser. De …

Barnas superjul – 11. episode (Sesong 1) – NRK TV

10. des. 2014 — I dag handler det om jul i gamle dager, og Superjulekokkene lager julepølser.

Juletradisjoner – Nysgjerrigper

12. des. 2013 — Hvordan feiret man egentlig jul «i gamle dager»? Det prøver Maihaugen å lære barneskolebarn mer om i ukene før jul.

Jul I ”gamle Dagar” – Historier.no

Juletradisjoner

I gamle dager var julekulene tynne og skjøre og laget av glass. Disse skulle minne oss om at jordkloden er skjør, og at den må tas godt vare på.

Synes du det er litt rart at vi har et tre inne i stua i jula? Og hvorfor går noen julebukk? Vi har mange tradisjoner i forbindelse med jula, men hva betyr de egentlig?

Jul i gamle dagar – Nynorsk.no

Vi, som var barn då, gledde oss trulig like mykje over ei lommelykt, som eit barn i dag gler seg over ein elektrisk bilbane. Juletreet måtte ikkje pyntast før i …

JUL I GAMLE DAGER – KK (kvinner&kultur)

Jul i gamle dagar – Nynorsk.no

Jul i gamle dagar. Denne teksten er skrive av Ingvar Moe og framført som kåseri i NRK radio, før han vart publisert i ei kåsserisamling i 1981.

Jul i gamle dagar – Kraftmuseet

KK (kvinner&kultur): JUL I GAMLE DAGER

20. des. 2019 — Det var alltid kaldt i jula i gamledager. … Kl. 17.00 ble vi barna stilt opp foran stuedøra etter “størsta”, den minste fremst.

Jul i gamle dager – Barn i Byen

Jul i gamle dagar – Kraftmuseet

I Norge har vi feira jul i over 1000 år. Men feiringa forandra seg etter at kristendomen kom til landet. På wikipedia kan vi lesa at sjølve namnet jul …

Kor tid var “gamle dagar”? Er julefeiringa i dag den same som for 50 eller 100 år sidan? Kva tradisjonar har holdt seg og kva tid oppstod dei?

Bli med inn og se hvordan julen ble feiret i husene på Kristiansand museum i gamle dager. Program: – Eventyrstund klokken 11.30 og 13.30 i byfjøset.

Keywords: jul i gamle dager for barn